ukenru
u-rf-znyali-vvedeniy-cherez-nashestya-bilikh-vedmediv-rezhim-ns

У РФ зняли введений через нашестя білих ведмедів режим НС

 • 9124 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Білі ведмеді повністю покинули околиці селища Белуш'я Губа на Новій Землі, що входить в Архангельську область Російської Федерації, ухвалено рішення зняти режим надзвичайної ситуації 19 лютого. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

"У селищі Белуш'я Губа і його околицях за останню добу не було помічено жодного ведмедя. Поблизу інших населених пунктів тварин стало набагато менше, ніж було минулого тижня", - сказали у Росприроднагляді.

У відомстві додали, що вирішується питання щодо тимчасового приспання білих ведмедів для установки на них датчиків, які дозволять відстежувати їх переміщення.

Очільник адміністрації міського округу Нова Земля Жіганша Мусін повідомив, що ухвалено рішення зняти режим надзвичайної ситуації 19 лютого. Причиною того, що ведмеді пішли, він назвав появу льоду, на який йдуть тварини, і роботу групи, яка відганяє ведмедів від селищ.

З 9 лютого на архіпелазі Нова Земля через навалу білих ведмедів на території населених пунктів діяв режим НС. У районі селища Белуш'я Губа були помічені 52 білих ведмеді, відзначалися випадки агресивної поведінки тварин, їх проникнення у житлові та службові приміщення.

Українські Національні Новини

Новини Світу