u-rf-zaiavyly-pro-postachannia-do-armii-raket-kh-bpla-dlia-bezpilotnykiv-shcho-pro-nykh-vidomo

У рф заявили про постачання до армії ракет "Х-БПЛА" для безпілотників: що про них відомо

 • 14227 переглядiв

У росії заявили, що їхня армія отримала партію ракет власного виробництва, якими можуть споряджатися розвідувальні безпілотники. Про це повідомляє Defence Express, пише УНН.

Зазначається, що про розміри цієї партії, а також попередні чи подальші плани із постачання не повідомляється.

Defence Express уточнює, що роботи над ракетою Х-БПЛА стартували ще у 2021 році. Фактично йдеться про авіаційну версію протитанкової ракети Корнет-Д. Росіяни свого часу заявляли, що ця ракета призначена для експлуатації з низки їхніх розвідувально-ударних безпілотників. Крім того, ракету запускали з гелікоптера Ка-52М.

Нинішня версія Х-БПЛА скоріш за все базується на ракеті 9М133ФМ-3, яка має дальність у вісім-десять кілометрів.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін розповів, що росіяни продовжують використовувати іноземні високо технологічні компоненти для виробництва власної зброї.

Абсолютно всі типи російської зброї, а саме різних типів дронів і ракет, у своїй високотехнологічній частині містять компоненти іноземного, не російського виробництва. Йдеться про системи керування, наведення, навігації ракет, тобто всі ті основні частини, які безпосередньо відповідають за польоти ракет

− розповів Олександр Рувін.

Через дефіцит компонентів росіяни змушені ставити на ракети Х-101 блоки наведення з безпілотників "Орлан-10" - Олександр Рувін28.08.24, 10:33

Захар Подкидишев

Війна

Популярні

Новини по темі

Масштабну лісову пожежу локалізовано на Харківщині - ДСНС

 • 14305 переглядiв

На Сумщині знешкодили збитий ворожий "Шахед"

 • 13424 переглядiв