u-rf-hlava-slidchoho-komitetu-zaproponuvav-povernuty-praktyku-smertnoi-kary

У рф глава слідчого комітету запропонував повернути практику смертної кари

 • 17813 переглядiв

У росії заговорили про скасування мораторію на смертну кару. Глава слідчого комітету рф олександр бастрикін заявив, що практика смертної кари актуальна, зважаючи на статистику тяжких злочинів у рф.

Чиновник запропонував скасувати чинний в росії мораторій на смертну кару у зв'язку зі зростанням кількості тяжких злочинів. Пише УНН посилаючись на росЗМІ.

Деталі

У рф заявили про повернення практики смертної кари, - про це висловився голова слідчого комітету росії олександр бастрикін.

"У мене залишилося все-таки велике запитання: а чому нам не зняти мораторій, з урахуванням того, що зростає кількість тяжких злочинів, і повернути смертну кару в наше законодавство?" - сказав Бастрикін на петербурзькому міжнародному юридичному форумі.

Офицеры тюрем травмированы темпами казней в штатах США, которые используют смертную казнь29.04.2024, 11:02

Він навів як приклад теракт у концертному залі в "Крокус сіті холі" 22 березня 2024 року, під час якого загинули 145 осіб.

"...я прихильник смертної кари. Хоча я говорю про гуманізм, буде дуже гуманно, коли маніяк убив 70, 80, 100 осіб і його засуджено до вищої міри покарання", - повідомив чиновник.

Ще очільник російського ск навів приклад із минулого та поскаржився на нинішні умови:

За радянських часів за вбивство за обтяжуючих обставин двох і трьох осіб могла бути призначена смертна кара, то ось ці 15 обвинувачених [у справі про теракт у "Крокусі" - ред.] отримають максимум довічне позбавлення волі. Це що означає? Триразове харчування, двогодинні прогулянки. Я собі не можу дві години дозволити погуляти, у мене немає часу на це...

- пояснив бастрикін. 

Тегеран и москва обсудили дальнейшее сотрудничество "во всех ключевых областях"26.06.2024, 20:14

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Повітряних силах попередили про ракети у бік Дніпра

     • 21358 переглядiв