u-prykordonni-sumshchyny-ne-fiksuietsia-stvorennia-udarnoho-uhrupovannia-rf

У прикордонні Сумщини не фіксується створення ударного угруповання рф

 • 27754 переглядiв

За словами голови Сумської обласної військової адміністрації, формування російського ударного угруповання в Сумській області не зафіксовано.

Обстановка у прикордонні Сумської області суттєвих змін у частині стану та дислокації російських військ не зазнала. Створення ударного угруповання на сьогодні не фіксується. Про це повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На запитання, чи фіксує він якісь активності росіян по той бік кордону, Артюх відповів:

По оцінці Генерального штабу ЗСУ суттєвих змін в угрупованні, їхньої бойової здатності щодо можливості нарощування свого угруповання у найкоротші терміни та створення ударного угруповання на сьогодні не фіксується

- сказав керівник Сумської ОВА.

За його словами, уся інформація  яка надходить до військової адміністрації, з Генерального штабу, від угруповання військ які знаходяться на території Сумської області в тому числі інформації від ГУР  обробляється та аналізується й відповідно до цього приймається рішення щодо захисту населення в Сумській області.

Окрім того, Артюх зазначив, що ворог має тактику й збільшує обстріли на певних ділянках, щоб змусити ЗСУ перекинути туди підрозділи для підсилення, що водночас може послабити інші напрямки.

Доповнення

Очільник ГУР Буданов вчора, 14 травня заявив, що росіяни з самого початку планували операцію і в Сумській області. Наразі невелике угруповання їхніх сил утримується в прикордонні біля міста Суджа. Ситуація поки не дозволила їм розпочати активні дії та реалізацію свого плану.

В Міноборони сьогодні, 15 травня заявили, що українські військові готові до можливого наступу росіян на Сумську область.

Популярні

Новини по темі

Удар рф по Миколаєву: відомо вже про 6 постраждалих

 • 16425 переглядiв