ukenru
u-prokuraturi-ark-rozpovili-scho-zagrozhuye-kapitanu-sudna-nord

У прокуратурі АРК розповіли, що загрожує капітану судна "Норд"

 • 8578 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Капітану кримського сейнера “Норд” Володимиру Горбенко було оголошено про підозру у здійсненні двох кримінальних правопорушень, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це сказав заступник начальника управління прокуратури Автономної Республіки Крим Егор Ребров в ефірі радіо "Крым Реалии", передає УНН.

"На сьогоднішній момент кримінальне провадження ще знаходиться на стадії досудового розслідування, в основному це пов’язано із проведенням досудових експертиз. Коли будуть отримані висновки – воно буде завершено", - сказав Ребров, відповідаючи на питання щодо термінів завершення розслідування щодо судна "Норд".

За словами заступник начальника управління прокуратури АРК, екіпажу судна "Норд" нічого не загрожує.

"Що стосується капітана судна "Норд" - йому було оголошено про підозру у здійсненні двох кримінальних правопорушень – порушення порядку в’їзду-виїзду з тимчасово окупованої території, це стаття 332 прим. 1 КК України і здійснення незаконного рибного промислу – це стаття 249 КК України. По першому звинуваченню передбачено до 5 років позбавлення волі максимально, по другому – покарання у вигляді штрафу", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо капітана кримського сейнера “Норд” Володимира Горбенка продовжено до 1 вересня 2018 року.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника “Норд” під прапором РФ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП