u-polshchi-poiasnyly-yak-nabyratymut-ta-hotuvatymut-biitsiv-ukrainskoho-lehionu

У Польщі пояснили, як набиратимуть та готуватимуть бійців Українського легіону

 • 51111 переглядiв

Польща не буде залучена до набору в Український легіон, процес здійснюватиметься через українські консульства. Натомість польська армія проведе базовий вишкіл добровольців на своїй території.

Польща не шукатиме учасників для набору в Український легіон. Процес рекрутинг реалізують за допомогою українських консульств. Про це  в ефірі "Польського радіо" розповів заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський, передає УНН.

Деталі 

Як підкреслив польський урядовець, Польща жодним чином не буде причетною до процесу набору особового складу до цього підрозділу ЗСУ, адже вона за законами не може цього робити.

За його словами, медійний супровід цього питання буде спільним, "щоб уникнути перекручувань і щоб усе було зрозуміло".

Українські добровольці, яких буде набрано до української армії на підставі українських законів у консульських установах України, пройдуть базовий вишкіл на одному з полігонів Польщі, їх навчатиме польська армія

 - зазначив заступник міністра оборони РП.

Ми закликаємо всіх українців, які перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону - Умєров09.07.24, 23:28

Залевський також пояснив, що зобов’язання щодо оснащення українських військових у цьому легіоні буде розподілено між українською і польською сторонами.

Він зауважив, що Польща є одним з найбільших тренувальних центрів для української армії за кордоном, у Польщі пройшли підготовку понад 20 тисяч українських військових.

Він підкреслив, що після проведення вишколу в Польщі українські військові виїжджатимуть в Україну для участі в бойових діях і матимуть право на повернення до РП.

Це дуже важливо, щоб після завершення військової служби вони могли повернутися туди, звідки поїхали і де вони залишили свої сім’ї

 - констатував Залевський.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський Україна та Польща підписали угоду про безпеку, яка передбачає формування та підготовку нового українського добровольчого військового підрозділу під назвою "Український легіон".

Це дозволить українцям, які проживають у Польщі, Литві та інших країнах ЄС, добровільно долучатися до захисту України.

Популярні

Новини по темі