ukenru
u-pentagoni-ne-zaperechili-uchasti-viyskovikh-pid-chas-evakuatsiyi-gromadyan-ssha-z-ukrayini

У Пентагоні не заперечили участі військових під час евакуації громадян США з України

 • 14347 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Військових Сполучених Штатів можуть використати для допомоги в евакуації громадян США з України. Про це заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу.

Цитата

"Я не можу відкинути той факт, що цих солдатів (82-ї повітряно-десантної дивізії США — ред.) певною мірою можуть використати для допомоги під час евакуації по той бік цього кордону. І, звичайно, вони будуть до цього готовими", — сказав Кірбі.

Деталі

Ідеться про дивізію американських військових, яких США скерували до Польщі.

Водночас, за словами Кірбі, наразі не вживають жодних заходів щодо використання військових засобів для евакуації американських громадян з України.

Додамо

ЗМІ напередодні повідомили, що війська США в Польщі готуються допомогти американським громадянам, які можуть втекти, якщо Росія вторгнеться до України.

Що було раніше

3 лютого в Пентагоні зазначили, що США збираються незабаром перекинути майже тисячі американських військових з Німеччини до Румунії, а також ще дві тисячі - зі США до ФРН та Польщі.

Як стало відомо наприкінці минулого тижня, США почали спрямовувати додаткові військові сили до Польщі. 5 лютого на територію держави прибула перша передова група у складі 82 дивізії США.

7 лютого до Польщі прибула найбільша частина військових, які скерували США.

Українські Національні Новини

Політика