u-pakistani-zatrimano-grupu-scho-virizala-u-patsiyentiv-nirki-bez-yikh-vidoma

У Пакистані затримано групу, що вирізала у пацієнтів нирки без їх відома

 • 1169655 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. На північному сході Пакистану затримано вісім учасників групи з торгівлі органами, на чолі з лікарем, який нелегально вирізав у людей нирки для їх пересадки багатим клієнтам. Про це повідомили BBC, пише УНН.

Деталі

Лідера угруповання Фавада Мухтара звинувачують у вилученні нирок понад 300 людей і пересадці їх багатим клієнтам. Загалом, злочинці провели 328 операцій, при цьому щонайменше три донори в результаті померли.

За даними правоохоронців, кожна нирка була продана за 10 мільйонів рупій (120 тисяч доларів).

Керівник уряду пакистанської провінції Пенджаб Мохсін Накві зазначив, що операції з видалення нирок лікар Фавад Мухтар проводив удома, часто без згоди пацієнтів-донорів. Він також наголосив, що нелегальних операційних та трансплантацій насправді було значно більше. Це лише ті, про які правоохоронці отримали підтвердження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі пересадили дві нирки та печінку від 4-річної дитини

Додатково

Торгівлю людськими органами у Пакистані законодавчо заборонили у 2010 році. Сподіваючись зупинити масовий продаж органів за кордон самими донорами, лікарями та посередниками, влада запровадила жорсткі покарання за неї: десять років в’язниці та величезні штрафи.

Але це не допомогло: торгівля органами в Пакистані з його бідним населенням та корумпованими правоохоронними органами, як і раніше, процвітає.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Авіаудар рф по Херсонщині: зросла кількість поранених

     • 5865031 переглядiв

    В Україні посіяли майже 3 млн га озимих

     • 847835 переглядiв