ukenru
u-moskvi-na-aktsiyi-v-pidtrimku-afganskikh-zhinok-zatrimali-kilka-uchasnikiv

У Москві на акції в підтримку афганських жінок затримали кілька учасників

 • 18049 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. У Москві біля посольства Афганістану поліцейські затримали шістьох учасників акції на підтримку афганських жінок. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання ОВС-Інфо.

Цитата

"Біля посольства Афганістану в Москві затримали учасників одиночних пікетів. Вони вийшли підтримати афганських жінок", - говориться в повідомленні.

За даними "ОВС-Інфо", затримали шістьох учасників одиночних пікетів.

Повідомляється, що затриманих доставили в ОВС "Пресненський". До них виїхали адвокати.

Доповнення

Ірландія отримує дані про факти насильства над жінками в Афганістані, такі проблеми мають відображення на питаннях легітимності будь-якої влади.

Довідка

Після перемоги міжнародної коаліції над силами талібів у 2001 році ситуація з правами жінок в Афганістані поліпшувалася вкрай повільно: навіть через 11 років, в березні 2012 року, тодішній президент країни Хамід Карзай, незважаючи на протести жіночих правозахисних організацій, підтримав "кодекс поведінки", який, як і раніше, забороняв жінкам виходити з дому без супроводу когось з родичів, а також, наприклад, вступати в діалог з незнайомцями на ринках або на роботі. Втім, становище жінок було дуже різним в залежності від регіону і місця проживання в ньому: у великих містах справа завжди йшла краще, ніж в провінції, як і в традиційно прогресивних регіонах в порівнянні з традиційно консервативними.

Раніше

Таліби дозволили жінкам повернутися на афганське телебачення і заявили, що дискримінації жінок не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Афганістану в Україну евакуювалася відома кінорежисера, перша в історії країни жінка-голова кіностудії - Сахра Карімі

Встановлення влади "Талібану"

Бойовики "Талібану" після 11-денного наступу 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею. Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що склав повноваження, щоб не допустити кровопролиття, і покинув країну.

Західні країни евакуюють своїх громадян і співробітників.

Українські Національні Новини

Новини Світу