u-minoborony-zminiuiut-pidkhid-do-tenderiv-na-postachannia-kharchiv-dlia-zsu

У Міноборони змінюють підхід до тендерів на постачання харчів для ЗСУ

 • 19431 переглядiв

Міністерство оборони України та державне підприємство "Державний оператор тилу" презентували нову архітектуру закупівель продуктів харчування, яка стартує з 1 квітня 2024 року. Про це йдеться у повідомленні Міноборони в tg-каналі, пише УНН.

Деталі

"ДОТ працює над тим, щоб статус постачальника для ЗСУ нарешті став предметом гордості для чесного бізнесу. Нульова толерантність до корупції, професійність та відкритість до суспільства – основа нашої співпраці з учасниками ринку. Разом ми маємо забезпечити ЗСУ якісним харчуванням, щоб вони могли сфокусуватись на головній місії", – наголосив зазначив гендиректор ДОТ Арсен Жумаділов під час зустрічі із представниками роздрібних торговельних мереж.

У Міноборони відзначили, що головна задача запропонованої моделі - залучити чесний бізнес до безперервного та якісного харчування бійців. Постачання від мереж - один із елементів нової архітектури, яка також включає поставки напряму від виробників та залучення професійних логістичних партнерів.

Додатково 

Керівник ДОТ неодноразово заявляв, що пріоритетом для нього є участь у тендерах по харчуванню вітчизняних виробників та поступове виключення з них посередників.

"По-перше, ми всі наші закупівельні стратегії вибудовуємо таким чином, щоби уможливити участь виробників напряму у наших тендерах. Тобто, працювати не через посередників, а з тими, хто безпосередньо виробляє ту чи іншу продукцію. Якщо це резиденти України, тобто наші вітчизняні національні виробники, то мова про них. Якщо щось не виробляється в Україні, у принципі, або не виробляється у достатньому обсязі, і ми працюємо із закордонними виробниками, то ми будемо докладати зусиль для того, щоб з ними напряму виходити у договірні відносини", - розповідав Жумаділов.

Не шукати винних, а змінювати систему - як працює нова команда Міноборони02.02.24, 10:35

Популярні

ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

 • 62224 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу

 • 82949 переглядiв

У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

 • 44110 переглядiв

Новини по темі

Канада вже надала Україні майже 10 млрд доларів допомоги

 • 22246 переглядiв