u-military-media-center-rozpovili-na-scho-zdatni-bronovani-mashini-cougar

У Military Media Center розповіли, на що здатні броньовані машини Cougar

 • 88929 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Медійний майданчик сил оборони Military Media Center розповів про характеристики американських броньованих машин Cougar, пише УНН.

Деталі

Cougar це сімейство багатоцільових броньованих машин класу MRAP, що виготовлялися Force protection Inc. Машини призначені для патрулювання, проведення розвідки, забезпечення зв’язку та управління, а також перевезення особового складу.

Захист

Бронювання Cougar забезпечує круговий захист по корпусу від стрілецької зброї калібру 7,62 мм. Захист машини можна підвищувати встановленням додаткової броні здатної тримати бронебійний калібр 12,7 мм.

Завдяки V-подібній конструкції, машина витримує детонацію 13 кг тротилового заряду під передньою та задньою осями та 7 кг заряду під центром шасі. Також передбачений балістичний захист радіатора, шин, акумуляторного відсіку, паливних баків, двигуна та трансмісії. Крім цього, кожне сидіння оснащене 4-ох точковими ременями безпеки, що підвищує безпеку екіпажу при нештатних ситуаціях.

Машина також має систему захисту від зброї масового ураження (NBC).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Military Media Center розповіли, на що спроможні броньовані машини VAB

Озброєння

На даху Cougar передбачена відкрита турель з круговим захистом броньованими листами, що забезпечують захист від легкої стрілецької зброї. Турель оснащуються одним кулеметом калібру 7,62/12,7 мм або 40 мм гранатометом MK19. Опціонально на машину може встановлюватися дистанційно керований бойовий модуль.

Мобільність

Cougar оснащений дизельним двигуном Caterpillar C-7 потужністю 300 к.с., який дозволяє розганяти 15-ти тонну машину до 105 км/г по шосе. Запас ходу — 675 км. Типовий робочий екіпаж складається з водія та командира. Передбачені додаткові 4 місця для десанту, в тому числі навідника.

Нагадаємо

США оголосили про надання Україні таких 37-ми машин ще у грудні 2022 року. Перші машини у версії 4×4 надійшли у розпорядження ДШВ ЗСУ у березні 2023 року.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    У Military Media Center розповіли, на що здатні броньовані машини Cougar

     • 88929 переглядiв

    У Луцьку підліток вистрелив із пістолета після конфлікту

     • 231710 переглядiв

    У Херсоні пролунав потужний вибух – Мрочко

     • 96432 переглядiв