u-kyievi-vykryto-bankira-zi-spilnykamy-yaki-pidozriuiutsia-u-pryvlasnenni-ponad-6-mln-hrn

У Києві банкір та його спільники підозрюються у привласненні понад 6 млн грн

 • 28335 переглядiв

Банкір і двоє його спільників імовірно викрали понад 6 мільйонів гривень із банківських рахунків клієнтів через підробку документів.

Поліція Києва повідомляє про викриття групи шахраїв, серед яких керівник філії банку й двоє його знайомих. Вони підозрюються у привласненні майже 6,2 млн грн з чужого банківського рахунку. Передає УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Деталі

Встановлено, що до злочинної групи входило троє осіб. Це 32-річний керуючий філії банку, а також двоє його знайомих. Працівник банку обрав серед клієнтів фінустанови жінку, на рахунку якої зберігається значна сума грошей. За даними правоохоронців, фігурант передав ці дані 42-річному знайомому, а той, у свою чергу - виготовив фіктивні документи на ім’я потерпілої. Потім використовуючи підроблені документи, 29-річна спільниця фігурантів, зняла з рахунку жінки майже 6,2 млн грн.

В Ужгороді чоловік повідомив, що прийшов з вибухівкою в "Укргазбанк": поліція небезпечних предметів не виявила30.05.24, 20:21

Поліцейські також встановили ще п’ятьох потерпілих, з чиїх рахунків зловмисники аналогічним чином були зняті гроші.

Наразі встановлюється точна сума завданих їм збитків наразі. За попередніми підрахунками вона може сягати 10 млн грн.

Доповнення

Поліція провела обшуки у підозрюваних.

Поліцейські вилучили "чорнові" записи, телефони з листуванням, перуки, які використовувала одна з фігуранток для маскування, гроші та ювелірні прикраси, придбані за кошти потерпілих, а також три автомобілі.

Шістьох шахраїв екстрадували до Чехії за схему на 5,5 млн грн: гроші переводили у криптовалюту і готівку для покупки елітних авто й нерухомості14.05.24, 12:00

Ігор Тележніков

Київ

Популярні

Новини по темі