ukenru
u-kiyevi-na-khabari-30-tis-grn-piymali-sluzhbovtsya-z-upravlinnya-vodnikh-resursiv

У Києві на хабарі 30 тис. грн піймали службовця з управління водних ресурсів

 • 11433 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. У Києві на хабарі у 30 тис. гривень викрили працівника Дніпровського басейнового управління водних ресурсів та його спільника, передає УНН із посиланням на прес-службу столичної прокуратури. 

"За даними слідства, провідний гідролог відділу використання вод по місту Києву Дніпровського басейного управління водних ресурсів вимагав у громадянина зазначену незаконну винагороду за видачу дозволу на спеціальне водокористування", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чистки" у Мін'юсті: на хабарі затримано двох осіб

Крім того, за даними прес-служби, під час досудового розслідування задокументовано ще один факт вимагання та отримання вказаною службовою особою через посередника хабара у сумі 20 тис. грн за видачу такого дозволу.

На даний час зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з керівників виконкому міськради на Київщині вимагав 30 тис. дол. хабара

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням обіймати певні посади на строк до 3 років.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП