ukenru
u-kitayi-trivayut-poveni

У Китаї тривають повені

 • 8566 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Найбільш потужний з початку нинішнього паводкового сезону паводок незабаром досягне гідровузла "Санься". Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

У зв'язку з тривалими сильними дощами у верхів'ях річки Янцзи безперервно збільшується приплив води у водосховищі "Санься", який о 02:00 середи виріс до 31 тис. куб. м/сек., що приблизно на 6 тис. куб. м / сек. більше, ніж о 02:00 1 липня.

За прогнозом, пік паводку очікується в районі водосховища "Санься" 5 липня, витрата води складе близько 45 тис. куб. м/сек. У зв'язку з цим Штаб по боротьбі з повенями і посухою в басейні річки Янцзи о 14:00 3 липня запустив механізм екстреного реагування на повені 4-го ступеня.

Як повідомили в китайській корпорації "Санься", о 07:46 3 липня вперше в цьому році заробили всі 34 енергоблоки гідровузла "Санься".

Як повідомляв УНН, в провінції Сичуань в південно-західному Китаї від злив постраждали 115,9 тис. жителів 22 адміністративних одиниць повітового рівня, площа постраждалих від стихії сільгоспугідь склала 4,44 тис. га, було перервано рух по 162 автодорогах.

Українські Національні Новини

Новини Світу