ukenru
u-khersoni-bez-opalennya-zalishayetsya-31-navchalniy-zaklad

У Херсоні без опалення залишається 31 навчальний заклад

 • 12694 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У 31 закладі освіти Херсона відсутнє теплопостачання через заборгованість споживачів. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу управління освіти Херсонської міської ради.

"Через великі борги споживачів АТ "Херсонська ТЕЦ" (АТ "Херсонська теплоелектроцентраль" - ред.) не отримала ліміти на газ, тому не має змоги подати теплоносії до будівель", - йдеться в повідомленні.

Так, без теплопостачання залишаються навчальні заклади міста, які обслуговує "Херсонська ТЕЦ", а це 13 шкіл, 15 дитсадків, а також Будинок дитячої творчості, Палац дітей та юнацтва, Центр позашкільної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто у Хмельницькій області опинилося під загрозою відключення газу

У зв’язку з цим управління освіти рекомендувало керівникам навчальних закладів скоротити уроки та встановити у навчальних аудиторіях обігрівачі.

"Шкільні комісії мають терміново провести перевірку стану електрообладнання у закладах. Учасники освітнього процесу у зв’язку з підключенням обігріваючих пристроїв повинні пройти цільовий інструктаж з пожежної безпеки. Діти, які на час відсутності теплопостачання не відвідуватимуть вище вказані школи та садки, вважатимуться відсутніми з поважних причин", - уточнили в управлінні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кривому Розі люди через відсутність газу влаштували пікет і палили шини

Нагадаємо, у місті Сміла Черкаської області через відсутність тепла призупинили освітній процес і перейшли на дистанційне навчання 11 шкіл. Тим часом у місті Шепетівка Хмельницької області вирішили тимчасово зупинити навчання у чотирьох школах.

Раніше у школах правобережної частини міста Кам’янське Дніпропетровської області запровадили додаткові канікули через відсутність опалення. Роботу теплоелектроцентралі, яка обслуговує ці навчальні заклади, не запустили.

Українські Національні Новини

Суспільство