ukenru
u-facebook-zablokuvali-bilshe-600-akauntiv-cherez-internet-kampaniyu-na-pidtrimku-trampa

У Facebook заблокували понад 600 акаунтів через інтернет-кампанію на підтримку Трампа

 • 10810 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Корпорація Facebook заблокувала "свої" 610 акаунтів, 89 сторінок, 156 груп, а також 72 акаунти в Instagram за кампанію просування Дональда Трампа і критикою влади комуністичного Китаю. Про це повідомляє "Голос Америки", інформує УНН.

"Корпорація Facebook виявила і припинила великомасштабну пропагандистську кампанію в соціальних мережах - з використанням десятків осіб, генерованих комп'ютером. Організатори кампанії поширювали послання на підтримку президента США Дональда Трампа і з критикою влади КНР", - йдеться у повідомленні.

Були закриті 610 акаунтів, 89 сторінок і 156 груп в Facebook і 72 аккаунта в Instagram. За оцінками Facebook, на організацію і просування кампанії були витрачені близько 9 млн доларів, що приблизно в сто разів більше витрат Росії на кампанію під час виборів в США в 2016 році.

Розслідування Facebook показало, що кампанія була організована у США Epoch Media Group та через фізичних осіб у В'єтнамі.

Epoch Media Group видає газету The Epoch Times, де публікуються матеріали на підтримку релігійного вчення Фалунгун, забороненого в Китаї.

Epoch Media Group заперечує, що має відношення до цієї кампанії.

Як повідомлялося раніше в УНН, Facebook заблокував популярний паблік про українську мову.

Українські Національні Новини

Новини Світу