ukenru
u-desnyanskiy-rda-provodyatsya-obshuki

У Деснянській РДА проводяться обшуки

 • 606109 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У межах кримінального провадження з розслідування загибелі людей, які не змогли потрапити в укриття та загинули від падіння уламків ворожої ракети, правоохоронці проводять обшуки у Деснянській районній державній адміністрації у столиці. Про це УНН повідомила речник Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Цитата

«У Деснянській РДА проводяться обшуки», - повідомила Максимець.

Нагадаємо

Під час ракетної атаки на Київ у ніч на 1 червня в Деснянського районі люди не змогли потрапити до укриття у медичному закладі. У результаті падіння уламків ракети загинуло троє людей (серед яких одна дитина), які опинилися на вулиці.

За процесуального керівництва Деснянської районної прокуратури міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

Мер міста Віталій Кличко вже заявив, що відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Він також додав, що всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені невідкладно.

Водночас у прокуратурі наполягають на необхідності проведення об’єктивного розслідування для визначення винних службових осіб.

Правоохоронці здійснюють слідчі дії в поліклініці та на її території в Деснянському районі Києва, слідство встановлює, чи відчиненим було укриття, вказував Кличко.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП