tszinpin-na-poliakh-shos-pidtverdyv-pidtrymku-rosii-shchodo-ukrainy-bloomberg

Сі Цзіньпін на полях ШОС підтвердив підтримку росії щодо України - Bloomberg

 • 34793 переглядiв

Глава КНР Сі Цзіньпін на полях саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Кахастані підтвердив позицію Пекіна щодо України, незважаючи на зростаюче невдоволення Заходу через підтримку Китаєм військових дій рф в Україні.  Про це пише Bloomberg, передає УНН

Деталі 

Сі і путін заявили, що відносини між двома країнами перебувають "на найвищому рівні за всю історію". Обидва поклялися спільно захищати "регіональний спокій і стабільність".

Як йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ КНР, говорячи про Україну, китайський лідер повторив, що його країна "завжди стояла на правильному боці історії", що свідчить про незмінну підтримку пекіном москви.

Як пише Bloomberg, демонстрація поглиблення зв'язків, імовірно, ще більше роздратує західні держави, які вимагають від КНР припинити підтримувати війну росії проти України. Пекін намагається представити себе нейтральним гравцем, але союзники Києва звинувачують його в наданні кремлю технологій і деталей для зброї, використовуваної у війні. У вівторок президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Китай може закінчити війну "одним телефонним дзвінком", якщо захоче, тому що росія так залежить від Пекіна. 

Доповнення 

Президент України Володимир Зеленський заявив, в України немає стовідсоткових доказів того, що зброя із Китаю потрапляє до рф.  акож Китай міг би зіграти колосальну роль у завершенні війни, зокрема, допомогти тиснути у цьому питанні на російського диктатора володимира путіна .

Популярні

Новини по темі

ЄС запроваджує мита на китайські електромобілі

 • 18723 переглядiв

НАБУ хоче обшукувати нардепів без дозволу Генпрокурора

 • 313787 переглядiв