ukenru
tspd-pri-rnbo-oprilyudniv-dobirku-novikh-feykiv-ta-manipulyatsiy-vid-rosiyi-47

ЦПД при РНБО оприлюднив добірку нових фейків та маніпуляцій від росії

 • 196766 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, що ворог продукував протягом 30 липня, передає УНН.

Деталі

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

· Спікер МО рф і.конашенков заявив: "всю політичну, кримінальну та моральну відповідальність за те, що сталося [ракетний обстріл СІЗО в Оленівці], несе особисто Зеленський, його злочинний режим і Вашингтон, що підтримує їх". Це - маніпуляція!

· Російські ЗМІ заявили, що "твіт в офіційному акаунті посольства рф у Великій Британії, в якому міститься заклик до розправи над бійцями "Азова", не є офіційним висловом посольства, а є винятково цитатою одного з мешканців Маріуполя, чию родину обстріляли з міномета бійці полку "Азов". Це - дезінформація!

· В МО рф повідомили, що "бойовики українських збройних формувань у Новопавлівці Дніпропетровської області замінували автомобільний міст через річку Солена, який вони планують підірвати та звинуватити підрозділи російських військових у нібито невиборних ударах по об’єктах цивільної інфраструктури". Це - фейк!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Укренерго" спростували всі заяви про приєднання півдня України до енергосистеми рф

Українські Національні Новини

Суспільство