tsohorich-ukrainski-vyrobnyky-zabezpechuiut-70percent-vartosti-kontraktiv-na-postachannia-zbroi-dlia-zsu-minoborony

Цьогоріч українські виробники забезпечують 70% вартості контрактів на постачання зброї для ЗСУ - Міноборони

 • 42203 переглядiв

У 2024 році вітчизняні компанії забезпечують 70% вартості контрактів на постачання зброї для ЗСУ. Агенція оборонних закупівель уклала понад 20 контрактів зі світовими виробниками озброєння з 10 країн.

У 2024 році саме вітчизняні компанії забезпечують 70% вартості контрактів на постачання зброї для Збройних сил України. Про це заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, передає УНН.

Деталі

У відомстві пояснюють, що закупівлю зброї для ЗСУ здійснює Агенція оборонних закупівель (АОЗ). Так, АОЗ активно розвиває міжнародну співпрацю в рамках політики прямої взаємодії з виробниками зброї. Агенція вже уклала понад 20 контрактів зі світовими виробниками озброєння з 10 країн, переважно з Європи та США.

Очільниця АОЗ Марина Безрукова підкреслила, що Агенція контрактує лише озброєння, яке пройшло кодифікацію Міністерства оборони.

Моя порада виробникам: надавайте ваші вироби військовим, збирайте зворотний зв'язок. Техніка, яка має великий запит на полі бою, значно швидше проходить кодифікацію та потрапляє в перелік

- додає Безрукова.

Також вона відзначила, що терміни постачання  техніки до бойових підрозділів залежать від умов постачання та логістики. Наприклад, закуплені БПЛА DJI Mavic швидко потрапляють на фронт, тоді як виробництво нової техніки потребує більше часу.

За шість місяців 2024 року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків ОВТ01.07.24, 14:15

Марина Безрукова запевнила, що Агенція докладає всіх зусиль для дебюрократизації процесів, щоб необхідна техніка та озброєння вчасно надходили на фронт. Це сприяє підвищенню ефективності оборонних закупівель та посиленню обороноздатності України.

Нагадаємо

Рішенням Міністерства оборони України українську модифікацію модуль-башти для американського виробництва М113 кодифіковано та допущено до експлуатації у Силах оборони України

Популярні

Новини по темі

Папа Франциск вчергове закликав молитися за Україну

 • 23289 переглядiв

На MTV Video Music Awards номінували українського оператора

 • 9380 переглядiв