tse-dokument-yakiy-utverdiv-pravo-nashogo-narodu-zhiti-samostiyno-zelenskiy-pro-32-richchya-deklaratsiyi-pro-derzhavniy-suverenitet-ukrayini

Це документ, який утвердив право нашого народу жити самостійно: Зеленський про 32-річчя Декларації про державний суверенітет України

 • 119293 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Цього року 32 роки виконується Декларації про державний суверенітет України. Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський підкреслив важливість цього документа і що він утвердив право нашого народу жити самостійно. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Цього дня 32 роки тому була ухвалена Декларація про державний суверенітет України. Це був перший документ такого рівня після багатьох років, який утвердив право нашого народу жити самостійно. Самостійно й демократично", - йдеться у зверненні.

Деталі

Як зазначив Президент, конкретні пункти Декларації відображали реалії того часу й надії, які панували в нашому суспільстві.

"32 роки по тому, після восьми років війни на Донбасі і в 143-й день повномасштабної війни проти Росії може здаватися, що текст Декларації міг би бути іншим, зокрема з безпекового погляду. Але на той час і цей текст був революційним", - зазначив Глава держави.

За словами Зеленського Декларація відновила традицію українського державотворення, і саме на її основі згодом був ухвалений Акт проголошення незалежності України.

"І сьогодні, коли наш народ воює за незалежність, ми – у своєму праві в усіх сенсах цього слова – історично, політично, культурно і, що дуже важливо – юридично", - зазначив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може використовувати HIMARS проти російських об'єктів у Криму.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Спека в Іспанії та Португалії забрала сотні життів

     • 385899 переглядiв