ukenru
tramp-nazvav-mita-na-stal-poryatunkom-dlya-promislovosti-ssha

Трамп назвав мита на сталь порятунком для промисловості США

 • 12624 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Президент США Дональд Трамп вважає, що запроваджені ним мита на імпорт сталі з Китаю та інших країн дозволять врятувати металургійну промисловість країни, зробивши конкуренцію на американському ринку виключно внутрішньою. Про це глава держави заявив в інтерв'ю, опублікованому в середу на сайті газети Wall Street Journal, інформує УНН.

Трамп зазначив, що на момент його обрання сталеливарна промисловість США перебувала в глибокій кризі і могла зникнути. На його думку короткострокове підвищення цін на сталь, яке відбудеться через введення мит, не стане проблемою для американської економіки.

«Ціни потім обов'язково впадуть, а нинішні заходи важливі для національної безпеки США», - сказав американський лідер.

Згодом, вважає Трамп, американські компанії будуть конкурувати на світовому ринку сталі.

Нагадаємо, в червні США ввели мита в розмірі 25% на імпортовані з Китаю товари на суму 50 млрд доларів. Формальним приводом стало звинувачення Китаю в крадіжці американської інтелектуальної власності і технологій, а також тим, що Пекін вдається до несправедливої ​​торгової практики.

Пекін висловив протест у зв'язку з цим рішенням адміністрації США, охарактеризувавши його як порушення правил СОТ, і заявив, що вживе аналогічних за масштабом заходи. З 6 липня були введені мита в розмірі 25% на американські товари загальною вартістю 34 млрд доларів - головним чином на сільськогосподарську продукцію, автомобілі та морепродукти.

Українські Національні Новини

Політика