the-times-khamas-planuvav-stvorennia-bazy-u-turechchyni

The Times: ХАМАС планував створення бази у Туреччині

 • 21759 переглядiв

Згідно з документами, знайденими ізраїльськими військовими, ХАМАС планує створити секретні бази в Туреччині та інших країнах для координації атак на ізраїльські об'єкти, включаючи вбивства і саботажні операції.

Палестинський рух ісламізму ХАМАС планує створити секретну базу в Туреччині та осередки в інших місцях для координації атак на ізраїльські об'єкти в сусідніх країнах, включаючи членів НАТО. Про це пише The times, передає УНН.

Деталі

Саме це випливає з деяких документів, виявлених ізраїльською армією у будинку глави лідера ХАМАС сектору Газа, з якими ознайомилося видання.

У цьому документі описуються "зусилля Ізраїлю щодо монополізації сектора Газа за останнє десятиліття, дії, які б змусили ХАМАС перейти до оборони".

На думку анонімного автора плану, "немає іншого вибору, окрім як діяти з великими зусиллями щодо створення військових центрів, які стануть основою для спеціальних операцій, здатних посилити опір на військовому, дипломатичному та моральному рівні".

У документі під назвою "Створення бази в Туреччині" викладено трирічний план з метою "створення безлічі військових осередків і притулків у багатьох країнах", за яким слідує "навчання військових осередків та практичне планування диверсій та вбивств".

Цілями згаданих убивств є "офіцери та командири Моссада" – ізраїльського агентства зовнішньої розвідки – та "впливові громадяни Ізраїлю".

Дії, згадані у плані, також включають "диверсії на ізраїльських військово-морських судах" та "викрадення" людей.

Ізраїль продовжить операцію проти ХАМАСу у Рафаху, після попередження США про припинення постачання зброї - ЗМІ10.05.24, 13:52

Популярні

Новини по темі

The Times: ХАМАС планував створення бази у Туреччині

 • 21759 переглядiв

Із прикордоння Харківщини евакуювали вже понад 7500 цивільних

 • 20382 переглядiв

Блінкен заспівав у київському барі

 • 20878 переглядiв

На фронті відбулося 145 бойових зіткнень – Генштаб

 • 59865 переглядiв

Кулеба зустрівся з тіньовими міністрами Великої Британії

 • 51772 переглядiв

У Харкові пролунала серія вибухів

 • 48228 переглядiв

Ворожі війська 48 разів обстріляли Сумщину за добу

 • 45289 переглядiв