the-telegraph-shvydkist-reaktsii-nato-na-zahrozu-zalezhyt-vid-zaliznychnoi-infrastruktury

The Telegraph: швидкість реакції НАТО на загрозу залежить від залізничної інфраструктури

 • 107768 переглядiв

Здатність НАТО швидко розгорнути до 500 тисяч військовослужбовців на своїх східних кордонах у відповідь на російську агресію залежить від подолання таких перешкод, як бюрократія і крихка залізнична інфраструктура, особливо в Німеччині.

Коли Франція розгорнула свої військові сили для керівництва новою бойовою групою НАТО в Румунії, її танки були завантажені на поїзди та готові до транспортування через континент, але їх затримали на кордоні з Німеччиною через проблеми з документами. Французькі чиновники з того часу часто нагадують альянсу, що його авторитет визначається здатністю швидко відповідати на погрози. Про це пише The Telegraph, передає УНН.

Деталі

Така думка також підтримується вищим керівництвом НАТО, яке усвідомлює, що вони братимуть участь у перегонах з перекидання до 500 000 військовослужбовців до східних кордонів альянсу за перших ознак агресії з боку Росії.

Ми намагаємося донести до росіян, що бачимо їхні дії. Завдання полягає в тому, щоб запобігти кризі та надати нашим політичним лідерам альтернативи, окрім необхідності проведення визвольної кампанії в Литві чи Румунії

заявив генерал-лейтенант Бен Ходжес, колишній командувач армії США в Європі, а тепер старший консультант НАТО з логістики.

З часу минулорічного саміту у Вільнюсі НАТО готує 300 000 військовослужбовців до високої готовності, а також створює силові структури, щоб забезпечити їм все необхідне для захисту альянсу.

Залізниці відіграють ключову роль у цій логістиці: залізничні лінії — це найшвидший і найефективніший спосіб перевезення великої кількості військової техніки та транспортних засобів між країнами без блокування доріг.

Але перекидання військ Європою стикається з перешкодами у вигляді складної бюрократії та нестійкої інфраструктури, при цьому Німеччина виступає основною перешкодою на обох шляхах.

Після закінчення холодної війни ми повністю перебудували наші збройні сили і значною мірою відмовилися від усього, що було заплановано та відпрацьовано під час холодної війни

заявив Генріх Браусс, німецький генерал-лейтенант у відставці

Але тепер, коли загроза війни стоїть біля дверей Європи, відбуваються зміни.

Було розроблено плани регіональної оборони, які дозволяють швидко перекинути до 100 бригад (до 500 000 осіб) на оборонні позиції для запобігання кризі.

Перші 100 000 осіб будуть перекинуті до східного кордону НАТО протягом перших десяти днів.

Другий ешелон військ прибуде із підкріпленням протягом першого місяця, а третій рівень сил буде мобілізовано протягом перших шести місяців.

У Держдепі допустили вступ України до НАТО після завершення війни09.04.24, 01:20

Популярні

Новини по темі

TikTok створює соціальну мережу для обміну фотографіями

 • 28881 переглядiв

Іран відкрив нове консульство в Дамаску

 • 96917 переглядiв

На Полтавщині пролунав вибух

 • 29969 переглядiв

Канада оприлюднила нову оборонну стратегію до 2030 року

 • 29674 переглядiв

В окупованому Севастополі лунають потужні вибухи

 • 28898 переглядiв

Шольц їде з візитом до Китаю і говоритиме про війну в Україні

 • 27792 переглядiв