taivan-zminiuie-viiskovi-ihry-vidpovidno-do-zahostrennia-viiskovoi-zahrozy-z-boku-kytaiu

Тайвань змінює військові ігри відповідно до загострення військової загрози з боку Китаю

 • 88781 переглядiв

Щорічні військові ігри Тайваню в цьому році будуть більш реалістичними, ніж будь-коли раніше, і імітувати реальні битви через швидко зростаючу військову загрозу з боку Китаю, який вважає Тайвань своєю територією.

На Тайвані цього року військові ігри можуть бути набагато реалістичнішими через зростання військової загрози з боку Китаю. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

На Тайвані цього року щорічні військові ігри обіцяють стати більш реалістичними, ніж будь-коли раніше, згідно з висловлюванням високопоставленого чиновника. Зміни до цього традиційного заходу зумовлені стрімким зростанням "ворожої загрози" з боку Китаю, який вважає Тайвань своєю територією.

Упродовж останніх чотирьох років Китай регулярно проводить військові навчання навколо острова, підсилюючи тиск на Тайбей для визнання своєї суверенітетної влади над ним. У відповідь на цю загрозу Тайвань переглядає свої оборонні стратегії і навчальні програми, прагнучи максимально збільшити реалістичність своїх військових навчань.

За останні роки загроза противника стрімко змінилася. Наші наміри тепер не просто показати військові можливості, а й реалістично імітувати справжні бої, з огляду на неспокійну ситуацію в регіоні

– підкреслив чиновник.

Високопоставлений представник також наголосив на важливості постійного перегляду планів оборонних дій і підготовки, враховуючи надзвичайну важливість готовності до комплексних бойових сценаріїв.

Через загрозу війни навколо Тайваню США та Китай відновили переговори щодо ядерної зброї - Reuters21.06.24, 13:24

Популярні

Новини по темі

Повітряна тривога оголошена у Києві та регіонах України

 • 112186 переглядiв