sud-u-florydi-zakryv-spravu-proty-trampa-za-nenalezhne-povodzhennia-iz-sekretnymy-dokumentamy-zmi

Суд у Флориді закрив справу проти Трампа за неналежне поводження із секретними документами - ЗМІ

 • 16227 переглядiв

Суддя у Флориді закрив кримінальну справу проти колишнього президента США Дональда Трампа за неправомірне поводження з секретними документами, але Міністерство юстиції планує подати апеляцію на це рішення.

У штаті Флорида суд відхилив справу проти колишнього президента США Дональда Трампа про незаконне зберігання секретних документів. Міністерство юстиції країни планує оскаржити дане рішення. Про це пише видання Bloomberg, передає УНН.

"Американський суддя відхилив кримінальну справу за звинуваченням Дональда Трампа в неправомірному поводженні з секретною інформацією, що стало надзвичайним поворотом подій майже через два роки після того, як агенти ФБР обшукали його маєток у Флориді на предмет зникнення національних таємниць, і коли він намагається повернути собі Білий дім", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окружний суддя США Ейлін Кеннон визнала, що призначення генеральним прокурором Мерріком Гарлендом спеціального прокурора Джека Сміта було неконституційним.

"Це завершує серію останніх судових перемог Трампа в різних кримінальних справах, які розглядаються проти нього, включно з головним рішенням Верховного суду США минулого місяця , згідно з яким президенти мають принаймні частковий імунітет від судового переслідування за офіційні дії", - пише видання.

Очікується, що Міністерство юстиції оскаржить рішення Кеннон.

Нагадаємо

Колишнього президента США Дональда Трампа звинувачують у незаконному зберіганні секретних документів. Сім пунктів обвинувачення проти колишнього президента США включають змову з метою перешкоджання, навмисне зберігання документів і неправдиві твердження.

Сам Трамп у федеральному суді в Маямі не визнав себе винним за 37 пунктами звинувачення, пов’язаними з передбачуваним неправомірним використанням секретних документів.

Популярні

Новини по темі