sud-ponovyv-na-posadi-suddi-verkhovnoho-sudu-bohdana-lvova-yakyi-maie-rosiiske-hromadianstvo

Суд поновив на посаді судді Верховного суду Богдана Львова, який має російське громадянство

 • 31854 переглядiв

Київський окружний адміністративний суд 10 січня задовольнив позов ексголови Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова щодо поновлення на посаді судді. Про це повідомляє "Радіо Свобода, передає УНН.

Деталі 

Зобовʼязати Верховний суд зарахувати Львова Богдана Юрійовича до штату Верховного суду

– зачитала рішення суддя Київського окружного адміністративного суду Альона Кушнова.

Також суд постановив стягнути з Верховного суду заробітну плату Львова за час "вимушеного прогулу". Представниця Верховного суду відмовилася коментувати, чи будуть подавати апеляцію на рішення Київського окружного адміністративного суду.

Доповнення 

5 жовтня 2022 року Голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував голову Касаційного господарського суду Богдана Львова зі штату Верховного суду на підставі листа СБУ про наявність у нього громадянства РФ.

Нагадаємо

Служба безпеки України підтвердила наявність російського громадянства у голови Касаційного господарського суду Верховного Суду України Богдана Львова.

Богдана Львова обрали заступником голови нового Верховного Суду у 2017 році.

15 вересня 2022 року вийшло розслідування журналістів проєкту "Схеми", згідно з яким Львов з 1999 року має паспорт громадянина росії та з 2010 року індивідуальний податковий номер в офіційному реєстрі федеральної податкової служби рф.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з президентом Литви у Вільнюсі

     • 26569 переглядiв