ukenru
ssha-vzhe-perekynuly-do-polshchi-ta-nimechchyny-chastynu-zbroi-z-pershoho-paketa-dopomohy-ukraini-zmi

США вже перекинули до Польщі та Німеччини частину зброї з першого пакета допомоги Україні - ЗМІ

 • 50531 переглядiв

Сполучені Штати вже перекинули значну частину зброї з пакета першої допомоги Україні на склади в Польщі та Німеччині, скоротивши час, необхідний для постачання після затвердження законопроєкту про військову допомогу.

Попри те, що Вашингтон досі не завершив законопроєкт про військову допомогу Україні, США в очікуванні документа перекинули до Польщі та Німеччини значну частину озброєнь з першого пакета допомоги для Києва. Про це CNN повідомили власні джерела, передає УНН

Деталі 

Співрозмовник видання зауважив, що офіційно ця інформація не оголошується, але значна частина майбутнього пакета допомоги вже розміщена на складах у Німеччині та Польщі, що, очевидно, скоротить час, необхідний для її доставки в Україну.

Зазначається, що артилерійські снаряди будуть одними з перших матеріалів, які будуть доставлені в Україну.

22.04.24, 22:49 • [views_0]

У виданні додають, що одразу після перетину кордону українські посадовці намагатимуться доставити матеріали туди, де вони потрібні, якомога швидше – але це все одно становитиме значну логістичну проблему з огляду на величезну кількість відповідного озброєння.

Тому, навіть зі швидким схваленням першого пакета допомоги перевага, яку зараз має Росія, не буде усунута негайно.

- впевненні у CNN.

Доповнення 

Очікується, що у вівторок, 21 квітня, Сенат США проголосує і затвердить великий пакет допомоги Україні та іншим союзникам США на суму 95 мільярдів доларів, з яких 61 мільярд призначено для України.

Нагадаємо

Член комітету з питань закордонних справ Палати представників США демократ Білл Кітінг заявив, що після ухвалення закону про допомогу перший пакет американської оборонної допомоги Україні буде надано дуже швидко.