ssha-poperedzhaiut-shcho-rosiia-mozhe-dopomohty-yadernii-prohrami-pivnichnoi-korei-v-obmin-na-zbroiu

США попереджають, що Росія може допомогти ядерній програмі Північної Кореї в обмін на зброю

 • 113398 переглядiв

Росія може надати Північній Кореї технічну допомогу для її ядерної та ракетної програм в обмін на артилерійські боєприпаси та іншу зброю для війни в Україні, що викликає занепокоєння Китаю щодо поглиблення російсько-північнокорейських зв'язків.

Росія в обмін на північнокорейські артилерійські боєприпаси та інше озброєння для війни в Україні може надати Пхеньяну технічну допомогу з розробкою ядерної зброї і ракет великої дальності. Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл у Вашингтоні на заході аналітичного центру Council on Foreign Relations, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Тривають дискусії про те, що Північна Корея отримує взамін, і це може бути пов’язано з її ядерною програмою, розробкою ракет великої дальності, проєктами в енергетиці тощо

сказав Кемпбелл.

За його словами, від початку російського вторгнення в Україну Москва посилила військову співпрацю з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм, які підтримують військово-промислову базу РФ, проте останній може бути стурбований поглибленням зв’язків Москви з Пхеньяном.

Я вважаю справедливим сказати, що Китай певною мірою стурбований тим, що відбувається між Росією та Північною Кореєю. Вони вказали на це в деяких наших взаємодіях і ми бачимо певну напругу, пов’язану з цими речами (стрімким зближенням РФ і КНДР – ред.)

підкреслив американський дипломат

Кемпбелл уточнив, що занепокоєння китайської сторони більшою мірою пов’язане з тим, що Москва може підштовхнути Пхеньян до провокаційних кроків, таких як обстріли Південної Кореї, що призведуть до кризи в Північно-Східній Азії і чого Пекін не хотів би бачити.

США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військової співпраці між КНДР та рф24.06.24, 11:12

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Торецьку можуть оголосити примусову евакуацію

     • 26164 переглядiв

    Telegraph: у принцеси Анни після травми часткова втрата пам'яті

     • 23754 переглядiв

    Шестеро туристів загинули в Греції через аномальну спеку

     • 23648 переглядiв