ssha-maiut-namir-skasuvaty-zaboronu-na-eksport-zridzhenoho-pryrodnoho-hazu

США мають намір скасувати заборону на експорт зрідженого природного газу

 • 114737 переглядiв

Адміністрація США готова зняти заборону на нові експортні контракти зі скрапленого природного газу (СПГ), щоб отримати схвалення Конгресу на новий пакет допомоги Україні.

Американська адміністрація готова переглянути винесене президентом США Джо Байденом рішення про зупинення укладання нових контрактів на експорт зрідженого природного газу (ЗПГ), щоб досягти погодження Конгресом США нового пакету допомоги Україні. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на два джерела у Білому домі, передає УНН.

Деталі

За їхніми словами, такий крок може стати прийнятним для американської адміністрації заради просування у питанні допомоги Україні, оскільки припинення видачі ліцензій не впливає на експорт палива у найближчій перспективі. Водночас, Білий дім має намір дочекатися фінальної пропозиції конгресменів щодо допомоги Києву, щоб винести остаточне рішення щодо ЗПГ.

"Я не думаю, що Білому дому складно поступитися в цьому питанні, тому що він може сказати кліматичним активістам, що по суті нічого не змінилося", — вважає джерело в енергетичній галузі, знайоме із ситуацією.

Доповнення

26 січня Байден заявив, що влада США призупинить процедури схвалення нових контрактів на постачання ЗПГ за кордон. Він пояснив, що пауза "зумовлена сутністю кліматичної кризи", яка, за його оцінками, належить до екзистенційних загроз нашого часу. Рішення американського лідера неодноразово критикували республіканців у Конгресі, зокрема, спікера Палати представників Майка Джонсона (від штату Луїзіана), який заявляв, що воно посилює Росію і ставить Європу в залежність від російського експорту.

У неділю в ефірі телеканалу Fox News Джонсон припустив, що скасування паузи на видачу нових ліцензій на експорт ЗПГ може спонукати його однопартійців до схвалення законопроєкту про виділення додаткового фінансування на підтримку України.

Американські чиновники переконують, що пауза в експорті зрідженого газу не вплине на затверджені поставки до ЄС09.02.24, 15:57

Популярні

Новини по темі

На Філіппінах оголосили попередження про загрозу цунамі

 • 109115 переглядiв

Два потужні землетруси сталися неподалік Тайваню

 • 33895 переглядiв