ssha-hotuiutsia-vidpravyty-dodatkovu-boiovu-aviatsiiu-na-blyzkyi-skhid-u-vidpovid-na-pohrozy-iranu-zmi

США готуються відправити додаткову бойову авіацію на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану - ЗМІ

 • 13875 переглядiв

США планують відправити додаткову бойову авіацію на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль. Це реакція на можливу помсту за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

США готуються відправити додаткову бойову авіацію на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану та його ставлеників атакувати Ізраїль найближчими днями, щоб помститися за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Про це пише The New York Times із посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

Сполучені Штати готуються відправити додаткову бойову авіацію на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану та його ставлеників у Газі, Лівані та Ємені атакувати Ізраїль найближчими днями, щоб помститися за смерть Ісмаїла Ханії цього тижня

 - пише видання.

Співрозмовник видання розповів, що американські сили на Близькому Сході вживають "необхідних заходів" для підвищення боєготовності та захисту військ США та союзників від будь-яких загроз з боку Ірану або підтримуваних Іраном групи ополчення.

Скільки літаків відправити, ще обговорюється, як і остаточні погодження від високопосадовців, включаючи міністра оборони Ллойда Остіна. Офіційні особи заявили, що прагнуть відкалібрувати американську відповідь, щоб якнайшвидше надіслати достатню кількість літаків потрібних типів, щоб допомогти захистити Ізраїль, не створюючи враження ескалації конфлікту

- додає видання.

Речниця Пентагону заявила, що США можуть надіслати додаткові війська для використання будь-яких додаткових можливостей, а також розповіла, що Остін провів розмову зі своїм ізраїльським колегою Йоавом Галлантом, в якій пообіцяв допомогти Ізраїлю в захисті.

Окрім десятків бойових літаків наземного базування, Пентагон уже розгорнув у регіоні більше десятка військових кораблів.

Нагадаємо

Адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається напасти на Ізраїль у помсту за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані раніше цього тижня, і готується протистояти цьому.

Декілька джерел у сфері безпеки повідомили New York Times, що вибух, який став причиною смерті Ісмаїла Ханії, не стався внаслідок ракетного удару. Вибуховий пристрій, який вбив лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, був закладений у гостьовому будинку кілька місяців тому.

Популярні

Новини по темі

Офіційно: Артем Довбик гравець римської “Роми”

 • 13023 переглядiв