ukenru
spivrobitnika-meksikanskoyi-gazeti-el-universal-vbili-pid-chas-rozbiynogo-napadu

Співробітника мексиканської газети El Universal вбили під час розбійного нападу

 • 9125 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. У Мехіко під час розбійного нападу було вбито співробітника дного з провідних ЗМІ Мексики El Universal. Про це повідомила електронна версія друкованого видання з посиланням на міністерство громадської безпеки Мехіко, інформує УНН.

Невідомі спробували пограбувати Хосе Херардо Мартінеса, коли він купував подарунки дітям. Журналіста, який отримав вогнепальне поранення в живіт, доставили в лікарню, проте він помер на операційному столі.

За фактом вбивства представника ЗМІ розпочато розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідство не встановило осіб, які вбили журналіста Шеремета

У 2017 році в Мексиці було вбито 12 журналістів, стільки ж, скільки в Сирії, згідно з підрахунками організації "Репортери без кордонів". За даними прокуратури, що займається розслідуванням злочинів проти свободи слова, 99,85% правопорушень по відношенню до співробітників ЗМІ в Мексиці залишаються безкарними. З 2000 року в латиноамериканській країні щонайменше 104 журналіста стали жертвами злочинців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювані у вбивстві Бузини вимагатимуть, щоб їх судив суд присяжних

Як раніше повідомляло УНН, Генеральна прокуратура України очікує від Шевченківського районного суду Києва повний текст вироку Юрію Крисіну, якого засуджено до 4 років позбавлення волі (умовно) за участь у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія.

Українські Національні Новини

Новини Світу