soratnyky-navalnoho-povidomyly-mistse-i-datu-pokhoronu-rosiiskoho-opozytsionera

Соратники Навального повідомили місце і дату похорону російського опозиціонера

 • 22059 переглядiв

Похорон Олексія Навального відбудеться 1 березня в одному з храмів Москви.

Похорон Олексія Навального, який помер у заполярній колонії рф 16 лютого, відбудеться 1 березня на Борисовському кладовищі в Москві. Про це повідомила експрессекретарка Олексія Навального Кіра Ярмиш у мережі X, передає УНН.

Відспівування Олексія Навального відбудеться в церкві ікони Божої Матері "Утамуй мої печалі" в Мар'їно 1 березня о 14:00

 - повідомила Ярмиш.

Напередодні стало відомо, що соратники Навального не можуть знайти в Москві зал для проведення церемонії прощання з політиком, - ритуальні агентства і майданчики надавати таку послугу відмовилися.

У деяких організаціях заявили, що приміщення зайняте, в інших відмовили в наданні послуг при згадці Навального. При цьому вказується, що "великий нормальний зал" для прощання з Навальним вдалося знайти в Новокосино (район у Москві, розташований у східному адміністративному окрузі), і все ж укладення договору "не відбулося".

Довідково

Олексій Навальний перебував у російській колонії з лютого 2021 р., коли суд на вимогу федеральної служби виконання покарань замінив його умовний строк у справі "Ів Роше" від 2014 р. на реальний.

У серпні 2023 р. його визнали винним у створенні так званого "екстремістського співтовариства" і засудили до 19 років. Олексій Навальний помер 16 лютого в колонії особливого режиму "Полярний вовк" у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

У висновку про його смерть сказано, що політик помер від природних причин. Інших подробиць не наводять.

Нагадаємо

Тіло російського опозиціонера Олексія Навального, який загинув у в'язниці, віддали матері.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що російський опозиціонер Олексій Навальний помер природною смертю - через відірваний тромб. 

Орбан відмовився вшанувати Навального хвилиною мовчанняі назвав його шовіністом за минулі висловлювання про грузинів.

Австралія ввела нові санкції проти сімох співробітників російської колонії, причетних до жорстокого поводження з Олексієм Навальним.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі