solodko-i-pozhyvno-top-retseptiv-do-mizhnarodnoho-dnia-biloho-shokoladu

Солодко і поживно: топ рецептів до Міжнародного дня білого шоколаду

 • 129068 переглядiв

Сьогодні, 22 вересня, відзначається Міжнародний день білого шоколаду. Мільйони людей по всьому світу люблять поласувати саме цими солодощами, тому УНН ділиться п’ятьма неймовірними рецептами, в яких присутній білий шоколад.

Сирники з білим шоколадом

Інгредієнти

  • 10-12 порцій;
    • 2 шт. Жовтки;
      • 600 г сир кисломолочний;
        • 5 + 2 ст. л. манки;
          • 3 ст. л. цукрової пудри;
            • 100 г білого шоколаду;
              • 100 г білого згущеного молока;
                • олія для смаження;

                  Приготування

                  • Змішати у чаші сир, жовтки, 5 ст.л. манки і цукрову пудру, після чого дати їм настоятися 20 хвилин. Якщо сир зернистий, то його потрібно перетерти через сито;
                    • Сформувати сирнички (по 60 г) в серединку покласти шматочок білого шоколаду;
                      • Обсмажити сирники на олії з двох боків до золотистого кольору. Полити згущеним молоком.

                        Не лише йогурт: топ рецептів, які допоможуть підтримати рівень кальцію в організмі19.09.25, 17:24 • [views_124363]

                        Лимонний брауні з білим шоколадом

                        Інгредієнти

                        • 8-12 порцій;
                          • 40 мл лимонного соку;
                            • 140 г цукру;
                              • 3 яйця;
                                • 130 г вершкового масла;
                                  • цедра двох лимонів;
                                    • 60 г білого шоколаду;
                                      • 130 г борошна;
                                        • щіпка солі;
                                          • на кінчику ножа ваніль.

                                            Для глазурі:

                                            • 100 г цукрової пудри;
                                              • 2 ст. л. лимонного соку.

                                                Приготування

                                                • Натерти в миску цедру двох лимонів, додати яйця, цукор, дрібку солі, ваніль. Все це треба перемішати до однорідності, влити розтоплений у мікрохвильовій печі білий шоколад з вершковим маслом і в два прийоми всипати борошно, перемішуючи, щоб не було грудок. Влити лимонний сік і перемішати;
                                                  • Форму застелити пергаментом, вилити тісто. Запікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин. Вийняти з форми, остудити на ґратах;
                                                    • До цукрової пудри додати лимонний сік, перемішати і нанести зверху на пиріг. Розрізати на шматочки.

                                                      Десерт "Мандарини в білому шоколаді"

                                                      Інгредієнти

                                                      • 200 гр. білого шоколаду;
                                                        • 120 мл. вершків (20%);
                                                          • 300 гр. натурального йогурту без добавок;
                                                            • 1 ст. дрібної кокосової стружки;
                                                              • близько 10 прим. невеликих мандаринів без кісточок.

                                                                Інструкція з приготування

                                                                • Шоколад поламати на шматочки і разом із вершками розтопити на водяній бані. Перелити масу в миску та остудити;
                                                                  • Додати йогурт і кокосову стружку, перемішати і прибрати в холодильник на годинку. Консистенція у крему виходить негуста, постоявши в холодильнику він стане трохи густішим, але все одно він буде ніби ллється;
                                                                    • Мандарини почистити від шкірки. Розділити на часточки та прибрати білі прожилки, наскільки це можливо. Якщо попалися мандарини з кісточкою, то акуратно їх повиймати;
                                                                      • Крем дістати із холодильника. У високий келих або креманку викладаємо шар крему (кілька чайних ложок), зверху часточки мандаринів. Далі - другий шар крему, часточки мандаринів так далі, поки посудина не заповниться.

                                                                        Смачно і корисно: топ вишуканих страв з авокадо16.09.25, 16:27 • [views_6022]

                                                                        Нуга з білого шоколаду

                                                                        Інгредієнти

                                                                        • 100 г сметани 25%;
                                                                          • 100 г вершкового масла;
                                                                            • 100 г цукрової пудри;
                                                                              • 250 г сухого молока (я беру дитячу молочну суміш);
                                                                                • 100 г арахісу, можна будь-які горіхи, родзинки, курагу.

                                                                                  Приготування

                                                                                  • У каструлі з товстим дном розтопити масло, додати пудру і дочекатися, коли вона розчиниться. Додати сметану і добре перемішати, довести до кипіння і зняти з вогню;
                                                                                    • Вмішати сухе молоко, всипати горіхи і на пергаменті сформувати ковбаску. Покласти в морозильник на годину. Дістати та нарізати на цукерки.

                                                                                      Морозиво "Білий шоколад"

                                                                                      Інгредієнти

                                                                                      • 250 мл вершків 15%;
                                                                                        • 3 шт. жовтків;
                                                                                          • 100 мл молока;
                                                                                            • 4 ст. л. цукру;
                                                                                              • 370 г згущеного молока;
                                                                                                • 24 г харчовий загусник для сметани;
                                                                                                  • 10 г ванільного цукру.

                                                                                                    Приготування

                                                                                                    • У сотейнику змішати молоко, цукор, жовтки та ванілін. Добре перемішати. Поставити сотейник на повільний вогонь на 10 хвилин. Постійно помішувати. Як тільки маса почне густіти, зняти сотейник із вогню. Крем остудити;
                                                                                                      • Вершки збити з харчовим загусником в пишну піну. З'єднати охолоджену масу заварним кремом і згущеним молоком. Розлити масу у контейнер і поставити в морозилку.

                                                                                                        Готуємо запіканку: топ неймовірно смачних рецептів17.09.25, 11:16 • [views_74007]

                                                                                                        Павло ЗінченкоУНН Lite
                                                                                                          Новини по темі
                                                                                                          Захворюваність на COVID-19 у Києві скоротилася: нові дані

                                                                                                           • 2630 переглядiв