ukenru
skynex-dlya-ukrayini-nimechchina-peredast-sche-dvi-sistemi-ppo

Skynex для України: Німеччина передасть ще дві системи ППО

 • 1120521 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Німецький оборонний концерн Rheinmetall виготовить дві системи ППО ближнього радіусу дії Skynex для України. Про це повідомляє УНН з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

Деталі

Компанія підтвердила замовлення систем в п’ятницю. Країну-отримувача не зазначила, утім, зважаючи на інформацію урядових джерел, нею є Україна. Доставка систем запланована на початок 2024 року. Відомо, що система може збивати безпілотники та крилаті ракети з 35 -міліметровими боєприпасами. Дві системи коштують 182 млн євро, повідомив Rheinmetall. Зокрема в 12 млн євро оцінюють вантажівки, які виготовить компанія з Дюсельдорфу. Повідомляється, що всі витрати хоче оплатити федеральний уряд Німеччини.

Перевагою систем Skynex є ціна: аби збити літак за допомогою системи Rheinmetall, треба близько 4000 євро, натомість вартість однієї оборонної ракети – до 500 000 тисяч євро.

Додамо

Раніше Німеччина уже передала Україні 30 зенітних танків «Гепард» та ЗРК «Ірис-Т». Планується поставка ще семи танків «Гепард» та три «Ірис-Т».

Українські Національні Новини

Політика