ukenru
sbu-zatrimala-rosiyskogo-agenta-zhitel-sumschini-zdavav-okupantam-peremischennya-viyskovoyi-tekhniki-zsu

Житель Сумщини "здавав" окупантам переміщення ЗСУ: затримано агента рф

 • 106504 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Служба безпеки України затримала жителя Сумщини, який передавав російським окупантам дані щодо переміщення військової техніки ЗСУ, передає УНН.

Деталі

Контррозвідка Служби безпеки викрила і знешкодила зловмисника, який проводив розвідувально-підривну діяльність у Сумській області – збирав розвіддані щодо місць дислокації Сил оборони України поблизу державного кордону.

Особливо його кураторів з рф цікавила інформація щодо переміщення підрозділів з військовою технікою ЗСУ.

"Під час розвідування українських позицій ворожий агент проводив їх фото- і відеофіксацію, а потім переправляв співробітнику фсб рф у вигляді електронних файлів з прив’язкою до місцевості. Окупанти планували використати ці дані для масованих артилерійських обстрілів регіону", – ідеться в повідомленні.

В СБУ наголосили, що зрадником виявився місцевий житель. Його завербував представник російських спецслужб після повномасштабного вторгнення рф. Співробітники СБУ вже ідентифікували особу окупанта, з яким співпрацював цей агент.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у державній зраді.

Доповнення 

Служба безпеки України затримала агента фсб, який "здавав" ворогу позиції українських військових на Харківщині. Зловмисником виявився місцевий житель, якого ворожі спецслужби завербували через інтернет. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП