sbu-nakryla-masshtabnu-ahenturnu-merezhu-fsb-u-6-oblastiakh

СБУ "накрила" масштабну агентурну мережу фсб у 6 областях

 • 34522 переглядiв

СБУ затримала 9 російських агентів, які збирали розвіддані для ракетних ударів по Україні. Серед затриманих - чиновниці, менеджери та студент, які діяли в різних регіонах країни.

Служба безпеки України повідомила про нейтралізації масштабної агентурної мережі фсб, яка діяла у 6 областях України: під час спецоперації одночасно затримано 9 російських агентів, пише УНН.

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала масштабну агентурну мережу фсб, яка готувала ракетно-бомбові та дронові удари рф по шести регіонах України. У результаті багатоетапної спецоперації одночасно затримано 9 російських агентів у Дніпрі, Запоріжжі та Сумах, а також в Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях

- повідомили у СБУ.

Для конспірації, за даними СБУ, фігуранти діяли окремо, але "замикалися" на одного кадрового співробітника фсб. Його особу вже встановлено Службою безпеки. "За вказівкою російського спецслужбіста агенти збирали координати для вогневого ураження Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури", - зазначили у спецслужбі.

"До складу ворожої групи входили дві чиновниці. Одна з них – посадовиця Дніпровської міської ради, інша – очільниця відділу в Южненській міськраді на Одещині", - повідомили у СБУ.

Вони, як вказали у СБУ, "встановлювали локації ППО та ключових електропідстанцій для коригування російських обстрілів по території обох регіонів".

"Ще двоє агентів розвідували місця базування укріпрайонів та вогневих позицій важкої артилерії ЗСУ поблизу Покровська та Часового Яру. Їхній спільник збирав інформацію про місця зосередження особового складу та військової техніки оборонців Курахового на Донеччині", - зазначили у СБУ.

Також серед російських агентів, за даними спецслужби, були "двоє менеджерів та студент університету, які фіксували рух ешелонів ЗСУ у напрямку східного фронту".

Ще одним зрадником, як вказали у СБУ, виявився "ексспівробітник розформованої міліції, який "звітував" окупантам про наслідки атаки рф на одну із гідроелектростанцій України".

За даними слідства, фігуранти потрапили у поле зору фсб як активні "коментатори" чатів прокремлівських Телеграм-каналів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

СБУ затримала агента фсб, який шпигував за складами ЗСУ на Вінниччині02.08.24, 10:14

Популярні

Новини по темі

СБУ "накрила" масштабну агентурну мережу фсб у 6 областях

 • 34522 переглядiв

Херсон вранці зазнав атаки військ рф: поранено чоловіка

 • 24149 переглядiв