ukenru
rozpochato-peregovori-pro-zdachu-ostannogo-anklavu-povstantsiv-na-pivdni-siriyi-zmi

Розпочато переговори про здачу останнього анклаву повстанців на півдні Сирії – ЗМІ

 • 11174 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Високопоставлена російська військова делегація увійшла в утримуваний повстанцями район південного сирійського міста Дераа і почала переговори про його передачу державному правлінню. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Дві бронемашини з старшими російськими офіцерами вступили в район Аль-Шайя в спустошеному старому місті і почали переговори з командувачами Вільної сирійської армії (FSA) про передачу зброї та евакуацію повстанців.

Війська сирійського режиму за підтримки проіранських сил і ВКС РФ 20 червня почали великомасштабну наступальну операцію в підконтрольній опозиції провінції Дераа на південному заході Сирії. Жертвами атак стали понад 200 мирних жителів.

Згідно з укладеними в Астані в травні минулого року домовленостям, провінція Дераа була включена в список зон деескалації в Сирії, але через два місяці позбавлена цього статусу і оголошена Росією і США "зоною безпеки". Незабаром після цього США припинили допомогу загонам опозиції в цьому районі Сирії.

За перші шість місяців 2018 року в Сирії загинуло 4759 мирних жителів, в тому числі 1104 дитини та 798 жінок, йдеться в звіті Сирійської мережі з прав людини (SNHR).

Українські Національні Новини

Новини Світу