ukenru
rosiya-zaplatit-likarnyani-ukrayintsyam-z-yakimi-cherez-viynu-prizupinili-trudoviy-dogovir-fssu

росія заплатить лікарняні українцям, які через війну тимчасово не працювали – ФССУ

 • 82311 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Компенсація усіх грошей, які українські працівники втратили внаслідок нападу росії, покладається на державу-агресора. Про це повідомляє Фонд соціального страхування України, пише УНН.

Деталі

В умовах воєнного часу українські роботодавці можуть призупинити дію трудового договору зі своїми працівниками – у такому випадку працівник тимчасово припиняє виконувати роботу, однак трудові відносини зберігаються.

Оскільки в період призупинення дії трудового договору з припиненням виплати заробітної плати факт втрати заробітку через хворобу або травму відсутній, це тягне за собою також припинення права на компенсацію втраченого заробітку через тимчасову непрацездатність за рахунок роботодавця та за рахунок коштів ФССУ.

Цитата

“Компенсація усіх втрачених працівником внаслідок нападу росії коштів покладається на державу-агресора. росія зобов’язана відшкодувати українцям понесені збитки, у тому числі за час тимчасової непрацездатності. Це передбачено Законом України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" від 15.03.2022 №2136, який набув чинності 24.03.2022: відшкодування заробітної плати, гарантійних і компенсаційних виплат працівникам у повному обсязі покладається на державу, що здійснює військову агресію проти України”,- повідомили в фонді.

Раніше

Пенсійний фонд перерахував Ощадбанку всю суму пенсій для Чернігівської та Луганської областей.

Українські Національні Новини

Економіка