ukenru
rosiya-ne-vvazhaye-rozshirennya-nato-ekzistentsiynoyu-zagrozoyu-ale-u-razi-vstupu-finlyandiyi-ta-shvetsiyi-do-alyansu-vzhive-zakhodiv

росія не вважає розширення НАТО “екзистенційною загрозою”. Але у разі вступу Фінляндії та Швеції до Альянсу – "вживе заходів"

 • 243189 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Росія не вважає розширення НАТО або західні санкції "екзистенціальною загрозою", необхідною для застосування ядерної зброї. Про це заявив прессекретар президента рф Дмитро Пєсков в інтерв'ю Sky News, пише УНН.

Цитата

На питання про те, чи вважає росія розширення НАТО екзистенціальною загрозою, Пєсков заявив "чергове розширення НАТО? Ні, я так не думаю".

У прессекретаря також запитали, чи бачить рф таку загрозу в тиску на російську економіку.

"Ні, ми живемо під санкціями вже кілька десятків років і фактично звикли до цієї ситуації... Ми почали готуватися до цих санкцій рік тому", - додав він.

Деталі

На питання про те, що б зробила б росія, якби Фінляндія і Швеція вступили в НАТО, він заявив, що Москві "доведеться перебалансувати ситуацію" і "зробити наш західний фланг більш витонченим в плані забезпечення нашої безпеки".

"Вся справа у взаємному стримуванні. Якщо одна сторона, а однією стороною ми вважаємо НАТО, буде потужнішою за іншу, особливо з точки зору ядерних озброєнь, то вона буде загрозою для всієї архітектури безпеки і вимагатиме від нас вжиття додаткових заходів щодо посилення нашого потенціалу", - заявив він.

Раніше

Як писав УНН, раніше Пєсков заявив, що росія може використовувати ядерну зброю "тільки якщо для країни виникне реальна загроза" існування.

Українські Національні Новини

Новини Світу