rosiiski-kompanii-stykaiutsia-z-dedali-bilshymy-problemamy-z-platezhamy-cherez-sanktsii-zmi

російські компанії стикаються з дедалі більшими проблемами з платежами через санкції - ЗМІ

 • 14859 переглядiв

Банки в країнах, що торгують з росією, затримують платежі через ризик вторинних санкцій США. Це ускладнює транзакції росії з Китаєм та Індією, порушуючи торгівлю з ключовими економічними партнерами.

Банки в країнах, що торгують з росією, дедалі частіше затримують або зривають платежі, остерігаючись вторинних санкцій. Це ускладнює, а іноді й унеможливлює здійснення транзакцій, зокрема з Китаєм та Індією. Про це пише видання Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Нові обмеження США, запроваджені в червні, щоб зупинити підтримку війни кремля проти України, поставили місцеві банки в країнах, які торгують з росією, під вищий ризик так званих вторинних штрафів, дедалі частіше затримуючи або зриваючи платежі до та з таких місць, як Китай і Туреччина. Це ускладнює, а іноді й унеможливлює здійснення транзакцій, зокрема з Китаєм, який, мабуть, є найважливішим економічним партнером росії з початку війни 2022 року

- пише видання.

Як розповіло джерело видання в уряді рф, проблеми з переказом прибутків з іншого ключового торговельного партнера Індії. Прибутки зменшилися з перших років війни, вони не були повністю вирішені, оскільки рупія не є повністю конвертованою, а транзакції з третіми країнами є дорогими.

Зазначається, що труднощі загрожують порушити торгівлю росії з економічними партнерами, на яких вона спиралася після того, як Європейський Союз і США запровадили санкції.

Імпорт до росії з Китаю знову почав зростати після падіння обсягів, коли США спочатку пригрозили закордонним банкам штрафами в грудні, але останній крок загрожує серйозно ускладнити ситуацію. У багатьох випадках транзакції з Китаєм можливі лише через агентів у колишніх радянських республіках. За цими угодами іноземна валюта, включно з юанями, не потрапляє до росії. У той час як китайські клієнти платять в юанях агентам у третіх країнах, експортери часто отримують рублі в москві

- додає видання.

Також що стосується Індії, тиск на банки через загрозу санкцій ускладнюється тим, що рупія не є повністю конвертованою. Коли торгівля між країнами підскочила після того, як росія вдерлася в Україну, вона накопичила в Індії мільярди доларів у рупіях.

Щоб дозволити росії використовувати накопичені рупії, Резервний банк Індії в липні 2022 року запропонував правила, згідно з якими кошти можна інвестувати в проєкти чи індійські цінні папери, а також коригувати закупівлі товарів і послуг у майбутньому. офіційні особи безпосередньо обізнані з деталями. Зазвичай росія купує в Індії смартфони та інші електронні товари, хімікати та фармацевтику, продукти харчування, сільськогосподарські інструменти та текстиль

- наголошує видання.

Нагадаємо

Очільники Мінфіну восьми країн ЄС впевнені, що рф бреше про силу своєї економіки, а західні санкції насправді вдарили по її військовій машині.

Популярні

Новини по темі