rosiiska-kampaniia-dyskredytatsii-samitu-myru-dosiahla-kulminatsii-tsentr-protydii-dezinformatsii

російська кампанія дискредитації саміту миру досягла кульмінації - Центр протидії дезінформації

 • 102383 переглядiв

У Центрі протидії дезінформації вважають, що ворожа кампанія з дискредитації української формули миру досягнула кульмінації. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення ЦПД.

Деталі

У Центрі протидії дезінформації проаналізували ворожі дезінформаційні меседжі, які стосуються підсумків саміту миру у Швейцарії. Серед нарративів поширюються наступні:

  • саміт є лише формальністю, бо в ньому не брала участь рф;
  • учасники обговорювали "план путіна", а пропозиції України ніхто не сприймає серйозно;
  • Україна та союзники продемонстрували, що хочуть ескалації війни.

Як пояснюють в ЦПД, росія маніпуляціями намагається знецінити значення саміту миру, оскільки об’єднання світової спільноти у прагненні досягнути миру в Україні та відновити баланс у глобальній безпеці йде в розріз з планами рф щодо продовження війни. 

Насправді Саміт миру має велике значення, це перший крок до миру, що ґрунтується на Статуті ООН і базових принципах міжнародного права. Ця подія об’єднала понад 100 учасників, що свідчить про широкий інтерес до мирної ініціативи України, яка декларує важливу істину – колективні зусилля здатні зупинити війну та встановити справедливий мир

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

У Швецарії завершився двуденний саміт миру, який було скликано за ініціативи України. Він пройшов без участі росії та Китаю. Міністр закордонних справ Швейцарії заявив, що країна проведе дискусії з росією та іншими країнами, такими як Китай, які не були присутні на Саміті миру , щоб підбити підсумки.

Президент Зеленський заявив, що росії не потрібен мир, на відміну від усього міжнародного співтовариства, і закликав продовжувати зусилля з врегулювання конфлікту, не зосереджуючись на агресорі.

путін бачить в паузі шанс наростити сили для подальших наступів: ЦПД про переговори з України з рф 14.06.24, 15:19

Популярні

Новини по темі

У Полтаві повідомили про чутний вибух

 • 35983 переглядiв

Повітряні сили попередили про ракету в напрямку Полтавщини

 • 33703 переглядiв

ЄС ще на рік продовжив санкції проти рф за окупацію Криму

 • 14423 переглядiв