rosiiany-na-okupovanykh-terytoriiakh-znushchaiutsia-z-mistsevykh-yaki-hovoriat-ukrainskoiu-ombudsman

росіяни на окупованих територіях знущаються з місцевих, які говорять українською - омбудсман

 • 24350 переглядiв

російські окупаційні війська в Херсонській області двічі побили та затримали українку за те, що вона розмовляла українською мовою.

Окупаційні війська рф на тимчасово захоплених територіях України знущаються з місцевих мешканців за те, що ті говорять українською. Про це розповів Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі

Він розповів, що нещодавно з тимчасово окупованої території Херсонщини вдалося виїхати цивільному подружжю

Вони майже два роки перебували на ТОТ України та зазнали жорстокого поводження зі сторони окупантів. Жінку двічі водили на "підвал" та жорстоко побили через те, що вона розмовляла українською мовою!! Важко уявити, що люди вимушені пережити

- розповів Лубінець. 

За його словами, подружжя тричі намагалось виїхати підконтрольну територію Україні: перший раз на їхніх очах розстріляли евакуаційну машину, другий – українців побили. Лише третя спроба виявилася вдалою.

За сприяння Офісу Омбудсмана був напрацьований евакуаційний маршрут та забезпечено психологічну підтримку подружжю. Як результат, сьогодні українці у відносній безпеці. Жінка розповідає, що коли була на підконтрольній території стала на коліна та поцілувала землю 

- зауважив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Нагадаємо

Окупанти на тимчасово окупованих територіях України продовжують примушувати українців відмовлятися від громадянства, вимагаючи письмові заяви про відмову від нього.

На ТОТ росіяни конфіскують майно українців, яким не вдалося повернутися додому - Федоров29.01.24, 12:44

Володимир Омельченко

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Херсон знову атакують окупанти: у місті лунають вибухи

 • 23483 переглядiв

НМТ-2024: оприлюднили демонстраційні тести

 • 21816 переглядiв