rosiia-prahne-vykorystaty-ukrainskykh-bizhentsiv-u-yevropi-dlia-propahandy-tsentr-protydii-dezinformatsii

росія прагне використати українських біженців у Європі для пропаганди - Центр протидії дезінформації

 • 23219 переглядiв

росіяни не приховують своїх намірів використати українців, які виїхали до Європи для власної пропаганди проти України. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації, передає УНН

Деталі 

У Центрі наводять заяву одного з депутатів держдуми рф олега матвєйчіва. За його словами, москва має докласти всіх зусиль, щоб "перетягнути" до себе українців у Європі, які не хочуть мобілізуватися на захист Батьківщини.

російський посадовець запевняє, що такий підхід допоможе росії у пропаганді, спрямованій на жителів окупованих і прифронтових територій. Мовляв, таким чином москва покаже, що цінує цих людей і нібито готова про них подбати, на відміну від України. При цьому депутат закликає до "жорсткої фільтрації". 

Центр протидії дезінформації викрив мережу TikTok-каналів, які поширюють російську пропаганду28.03.24, 11:21

Водночас Центр протидії дезінформації наголошує, що росіяни не планують допомагати українцям та закликають не піддаватись  на ворожі маніпуляції. 

Головна мета росії у цій ситуації, про що її представники відверто говорять, – не допомогти українцям у скруті, а використати їх для досягнення своїх пропагандистських цілей, а також отримати економічну вигоду від появи на їхньому ринку праці нових робочих рук

- заявили в ЦПД.

Нагадаємо

У Центрі протидії дезінформації попередили, що росіяни запустили інформаційну кампанію під назвою "Дозор" для збору даних про співробітників ТЦК, військову техніку та маршрути логістики.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі