robotyzovani-sobaky-zsu-yaki-kharakterystyky-ta-dlia-choho-yikh-zastosovuiut

Роботизовані собаки ЗСУ: які характеристики та для чого їх застосовують

 • 62668 переглядiв

Українські військові застосовують близько 30 роботів BAD.2 на Донецькому напрямку. Ці наземні дрони виконують розвідувальні завдання, виявляють міни та відстежують пересування ворожих військ, знижуючи ризики для солдатів.

Збройні Сили України почали використовувати розвідувальні дрони BAD.2 - відомі як собаки-роботи - на Донецькому напрямку. За повідомленням видання Bild, зараз їх близько 30. УНН зібрав наявну характеристику собак-роботів та розповість для яких завдань їх застосовують.

Роботи BAD.2, розроблені британською компанією Brit Alliance, вже стали важливим інструментом у сучасних військових конфліктах, зокрема на передовій в Україні.

У світі сучасних технологій ці роботи відзначаються своєю компактністю та потужністю, що дозволяє їм виконувати розвідувальні та тактичні завдання в найскладніших умовах.

Завдяки швидкості до 15 км/год і можливості безперервної роботи до 5 годин без підзарядки, роботи BAD.2 демонструють високу ефективність на полі бою, де здатні долати різноманітні перешкоди та виконувати місії з розвідки місцевості та виявлення мін-пасток.

Ці "собачки" оснащенні камуфляжем від німецької компанії Concamo та системою беззвучного пересування, що дозволяє дронам залишатись непомітними.

За інформацією Bild, роботи BAD.2 активно використовуються українськими військовими на Донеччині, де більше 30 таких роботів вже виконують свої завдання, доводячи свою надійність і ефективність у бойових умовах.

"Ми були стурбовані дедалі частішими повідомленнями про втрати на фронті через ворожі дрони. Тому ми обговорили можливості безпечнішого рішення для розвідзадач у зонах підвищеного ризику. Результати вражаючі. Наші собаки-роботи виконують розвідзавдання на передовій, знижуючи ризик для солдатів-людей. Це не тільки підвищує ефективність бойових дій, а й зміцнює моральний дух армії", - сказав глава Brit Alliance Кайл Торберн у коментарі Bild.

Він зазначив у коментарі, що це компактні, міцні та маневрові наземні дрони на чотирьох лапах, керовані оператором. Вони можуть проникати в ті місця, куди не здатні дістатися повітряні дрони, наприклад, всередину будівель або в окопи противника. Оснащені відеокамерами, ці роботизовані "собаки" виконують розвідку місцевості, виявляють міни та відстежують пересування російських військ, що суттєво знижує ризики для українських розвідників.

Вартість одного такого робота варіюється від 4 до 8 тисяч євро, залежно від модифікації, що є виправданою інвестицією з огляду на ті можливості, які вони надають військовим.

Першими таку розробку почали використовувати бійці 28-ї окремої механізованої бригади.

Великобританія також активно працює над розвитком нових типів бойових дронів, включаючи проекти зі створення роїв дронів, які можуть діяти спільно та виконувати складні завдання.

Нагадаємо

Бійці Сил оборони України активно застосовують на фронті собак-роботів BAD.2 від британської компанії Brit Alliance. Такі дрони чудово справляються з розвідкою, тим самим зберігають життя розвідникам.

Популярні

Новини по темі

ФРН готує гуманітарну допомогу Україні до зими

 • 12341 переглядiв