roboty-vykonani-chastkovo-ponad-148-mln-hrn-znyklo-na-ivano-frankivshchyni-vykryto-orhanizatoriv-skhemy-v-ramkakh-velykoho-budivnytstva

Роботи виконані частково, понад 14,8 млн грн зникло: на Івано-Франківщині викрито організаторів схеми в рамках "Великого будівництва"

 • 22358 переглядiв

Організатор заволодіння понад 14,8 млн грн в межах програми "Велике будівництво", був виявлений фахівцями Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, - фігуранту повідомили про підозру у справі щодо привласнення частини з 33,6 млн грн, які були закладені на будівництво шкільного закладу, передає УНН.

Деталі

НАБУ і САП повідомили про підозру організатору заволодіння понад 14,8 млн грн в межах програми "Велике будівництво".

– ідеться у дописі на сторінці Національного антикорупційного бюро.

Пред'явлено підозру підприємцю – організатору заволодіння понад 14,8 млн грн при будівництві школи у селі Чукалівка Івано-Франківської області.

Як вказується, ще у 2021 році Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області уклало з підконтрольною підозрюваному компанією договір на будівництво в межах державної програми "Велике будівництво" шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн грн.

За даними слідства, підряднику перерахували частину суми у розмірі 33,6 млн грн, проте роботи він виконав лише частково. Виявлено, що понад 14,8 млн грн, - решта суми - так і залишилась на папері.

Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації,

 - йдеться у дописі.

Наразі у справі троє підозрюваних. Двом іншим учасникам, ексдиректору Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та директору будівельної компанії, про підозру повідомили у вересні 2023 року. Кваліфікація дій організатора схеми: ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо

НАБУ і САП скерували до суду справу про заволодіння понад 27 мільйонами гривень під час будівництва дитячого садка в передмісті Києва, до якої причетні посадовці сільради та підрядники.

Популярні

Новини по темі

Олег Ніколенко йде з посади речника МЗС

 • 22290 переглядiв