putin-pidpysav-ukaz-pro-vnesennia-okupovanykh-terytorii-ukrainy-do-pivdennoho-viiskovoho-okruhu-rf

путін підписав указ про "внесення" окупованих територій України до Південного військового округу рф

 • 71176 переглядiв

путін підписав указ про "приєднання" окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України до складу Південного військового округу росії.

президент росії володимир путін підписав указ "Про військово-адміністративний поділ", згідно з яким тимчасово окуповані території України вносять до Південного військового округу рф. Про це пише УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Деталі 

 Згідно з документом, до складу Південного військового округу включено так звані "ДНР", "ЛНР", тимчасово загарбані території Херсонської і Запорізької області.

Слід зауважити, що тимчасово окуповані Крим і Севастополь Кремлем були включені до складу Південного військового округу рф раніше.

Федоров про "вибори" на тимчасово окупованих територіях Запорізької області: рф завезла сотні агітаторів та організаторів 26.02.24, 10:45

Доповнення

Крім того, Указ передбачає формування ленінградського та московського  військових округів в рф. 

Військові округи з центрами у москві та санкт-петербурзі в рф і існували до 2010 року. Раніше їхнє "повернення" анонсував міністр оборони рф сергій шойгу оголосив наприкінці 2022 року, репрезентуючи реформу армії.

Нагадаємо

Запорізька ОВА повідомила, що на ТОТ розпочалося "дострокове голосування" у "виборах", незаконно організованих окупантами.

Протягом трьох тижнів у жителів ТОТ збиратимуть голоси в підтримку путіна - як повідомляється, члени "виборчкомів" зі скриньками на в супроводі озброєних силовиків прийдуть в кожен дім, зупинятимуть на вулицях, відвідають соціальні установи.

Популярні

Новини по темі