ukenru
prypynennia-postavok-zbroi-ssha-v-ukrainu-pidbadoryt-kytai-hlava-mzs-taivaniu

Припинення поставок зброї США в Україну підбадьорить Китай - глава МЗС Тайваню

 • 22687 переглядiв

Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву попередив, що припинення поставок американської зброї в Україну заохотить Китай до агресії проти Тайваню і посилить антиамериканську пропаганду Пекіна.

Припинення поставок американської зброї в Україну підбадьорить Китай у його агресії проти Тайваню та посилить антиамериканську пропаганду Пекіна. Про це заявив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву, передає New York Times, пише УНН.

Коли люди запитують нас, чи це нормально, коли Сполучені Штати залишають Україну, відповідь - ні, тому що світ працює не чорно-білим способом. Світ взаємопов’язаний,

- сказав Джозеф Ву.

Деталі

Він додав, якщо росія зможе окупувати більшу частину України та претендувати на перемогу, "це буде розглядатися як перемога авторитарних держав, тому що росія, Китай, Північна Корея та Іран зараз пов’язані разом".

За його словами, Китай сприйме відступ Сполучених Штатів від України як доказ того, що в разі продовження його тиску на Тайвань США та їх союзники поступляться і тут.

Китайські чиновники думають так: Добре, оскільки росія змогла це зробити, ми також зможемо це зробити". Тож рішучість Сполучених Штатів у наданні підтримки країнам, які страждають від авторитарної агресії, дуже важлива,

- підкреслив дипломат.

Він зауважив, що після виведення американських військ з Афганістану у 2021 році Китай розгорнув широку антиамериканську інформаційну кампанію через державні ЗМІ та соцмережі, виставляючи Сполучені Штати такими, що не дотримуються своїх зобов’язань і намагаючись підірвати довіру до Вашингтона серед його азійських союзників.

Тому припинення постачання американської зброї в Україну підбадьорить Китай у його агресії проти Тайваню і посилить китайську пропаганду про те, що Сполучені Штати є ненадійним партнером,

- заявив Джозеф Ву.

Нагадаємо

За словами керівник Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джона Аквіліно, Китай нарощує свій військовий і ядерний арсенал у масштабах, небачених з часів Другої світової війни, і все вказує на те, що він дотримується амбіцій бути готовим до вторгнення на Тайвань до 2027 року.