profilnyi-komitet-proviv-zustrich-z-predstavnykamy-yes-obhovoryly-zaprovadzhennia-spilnoi-ahrarnoi-polityky

Профільний комітет провів зустріч з представниками ЄС, обговорили запровадження спільної аграрної політики

 • 28515 переглядiв

Українські законодавці обговорили земельну реформу та узгодження аграрної політики з ЄС під час зустрічі з європейськими чиновниками в рамках підготовки до оцінки членства України в ЄС.

У межах підготовчої роботи з оцінки заявки України на членство в ЄС члени Комітету аграрної політики зустрілися з представниками Європейського Союзу. Було обговорено земельну реформу та важливі аспекти запровадження спільної аграрної політики ЄС. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Деталі

В ході зустрічі було обговорено питання законодавчого процесу в частині наближення до норм ЄС та досягнення Комітету щодо земельної реформи, у сфері безпечності харчових продуктів, санітарного та фітосанітарного законодавства, розвитку сільських територій, а також важливі аспекти запровадження спільної аграрної політики ЄС

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з моменту підписання Угоди Парламентом було прийнято важливі євроінтеграційні закони у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної та фітосанітарної політики. Що і було відповідно оцінено у Звіті Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС, а надалі й в Доповіді Єврокомісії щодо України у 2023 році.

Також учасники зустрічі обговорили питання подальшої відповідності української аграрної політики Спільній аграрній політиці (САП) Європейського Союзу та інші питання

- зазначається в повідомленні.

Доповнення

Президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко заявляв, що конкуренція українського та європейського агропромислових комплексів може стати основною проблемою членства України у Євросоюзі. 

Популярні

Новини по темі

Чому інфляція в Україні зросте та як це вплине на ціни

 • 58402 переглядiв