ukenru
pri-rnbo-stvorili-robochu-grupu-iz-protidiyi-rozpovsyudzhennyu-kitayskogo-koronavirusu

При РНБО створили робочу групу із протидії розповсюдженню китайського коронавірусу

 • 17012 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. При Апараті РНБО України з 20 січня створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу РНБО.

"Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що ситуація з поширенням нового коронавірусу перебуває на постійному контролі, і Апарат РНБО України володіє в повному обсязі всією необхідною інформацією щодо цього питання. За його словами, моніторинг розповсюдження нового коронавірусу (2019-n-CoV) здійснюється стосовно країн Азії (насамперед КНР), Європи, США, та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон", - сказано у повідомленні.

Так, у цілодобовому режимі аналізуються і вивчаються заходи, яких вживають органи влади іноземних держав для запобігання подальшому поширенню вірусу, і статистика випадків пневмонії, спричиненої новим коронавірусом (2019-нCoV).

Відзначається, що українські органи влади реалізують планові заходи щодо недопущення поширення коронавірусу.

Нагадаємо, починаючи від 26 січня, в аеропорту Бориспіль розпочнуть вимірювання температури пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю.

Як зазначили у МОЗ, в Україні не зафіксовано жодного випадку зараженням коронавірусом.

Також повідомлялося, що в Україні готові лікувати вірус, якщо його буде виявлено за допомогою тих технологій, які допомогли вилікувати людей у Китаї.

Окрім того в Україні створили оперативний штаб для контролю розповсюдження коронавірусу. А МОЗ оприлюднило рекомендації для громадян України щодо нового коронавірусу.

Також повідомлялося, що ВООЗ рекомендувала кожній країні готуватися до стримування вірусу з Китаю. 

За останніми даними, кількість підтверджених смертельних випадків у Китаї від уханської пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, збільшилася до 57 осіб, кількість хворих зросла до 2027 осіб.

Українські Національні Новини

Політика